Episode 9 – Jacob Riis: Den ideelle amerikaner

Episode 9 – Jacob Riis: Den ideelle amerikaner

Det var ikke altid rationelle overvejelser, der fik folk til at udvandre. Tanken om gratis landbrugsjord, eller bedre jobmuligheder. Næh, for nogle var det meget mere personlige ting, som fik dem til at starte på en frisk i Amerika.

Jacob Riis blev en utroligt vigtig og velanset borger i USA – og især i New York City hvor han tilbragte størstedelen af sit amerikanske liv. Han gik passioneret til kamp mod byens umenneskelige slum, og blev fremhævet som en ideel amerikaner af selveste præsident Theodore Roosevelt. Og den succeshistorie startede med noget så simpelt og jordnært som ulykkelig kærlighed. Han kunne ikke få sin store kærlighed, Elizabeth, så han måtte væk – ikke bare fra barndomsbyen Ribe, men fra Danmark i det hele taget.

Men Jacob glemte hende aldrig. Hun forblev i hans tanker, og blev faktisk en motivationsfaktor for ham. For hvis bare han kunne blive en succes i USA og dermed bevise for folkene hjemme i Ribe, at han faktisk duede til noget, ville han garanteret endelig få sin elskede Elizabeth!

Og nogle gange blev den amerikanske drøm jo rent faktisk til virkelighed. Men det var lige ved at gå helt galt for Jacob og hans drømme… et par gange.

Episoden består af 3 interviews, så der er ikke noget endeligt manuskript, som du kan læse. Hør i stedet del 1 og del 2 i afspilleren ovenover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *